iltasyazilim
FD Üye
Zeytinyağlı Lahana Ve Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*Ufak lahana
*Tencere boyuna yetecek kadar yaprak (yaklaşık 40 adet kullandım)
*56 baş sarımsak
*45 adet kuru soğan
*Etli kemik
*3 yemek kaşığı salça
*3 çay bardağı zeytin yağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı limon tuzu
*3 su bardağı pirinç
*1 yada yarım çay bardağı bulgur
*NOt : ricam size yetecek ölçü tabi ki
*Ama mutlaka soğan ve sarımsak bol kullanın
*Pirinç de sizin tencerenize göre ayarlanabilir
*
Zeytinyağlı Lahana Ve Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı Soğan ,sarımsakları doğrayalım
Pirinçleri yıkayıp bekletelim
Salçayı ve yağı iyice birbirine katıp soğan sarımsakları da harca alabiliriz
Pirinç süzüp ekleyelim
Limon tuzu ve baharatları alıp iç harcımız hazır
Lahanaları ufak olacak şekilde kesip kaynar suda solduruyoruz
Sarma için yapraklarımız salamura ise onları da sıcak suda biraz soldurup çıkarıyoruz
Evet iç harcımız ile yaprak ve lahana sarmamız sarmaya başlamadan önce kemik ? evet etli kemik tencere dibine döşeyelim Tenceremiz* dolsun * Ellerinize sağlık şimdiden
Ve tencere dolduktan sonra çok az tuz ve limon tuzu ekleyip, üzerini hafif kapatacak şekilde kaynar su döküp, önce tencereyi kaynayana kadar altını açın, daha sonra en kısık ateşte yavaşça*4550 dk kadar pişirin
Lokum gibi sarmanız hazır afiyet olsun*?
*Ufak lahana
*Tencere boyuna yetecek kadar yaprak (yaklaşık 40 adet kullandım)
*56 baş sarımsak
*45 adet kuru soğan
*Etli kemik
*3 yemek kaşığı salça
*3 çay bardağı zeytin yağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı limon tuzu
*3 su bardağı pirinç
*1 yada yarım çay bardağı bulgur
*NOt : ricam size yetecek ölçü tabi ki
*Ama mutlaka soğan ve sarımsak bol kullanın
*Pirinç de sizin tencerenize göre ayarlanabilir
*
Zeytinyağlı Lahana Ve Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı Soğan ,sarımsakları doğrayalım
Pirinçleri yıkayıp bekletelim
Salçayı ve yağı iyice birbirine katıp soğan sarımsakları da harca alabiliriz
Pirinç süzüp ekleyelim
Limon tuzu ve baharatları alıp iç harcımız hazır
Lahanaları ufak olacak şekilde kesip kaynar suda solduruyoruz
Sarma için yapraklarımız salamura ise onları da sıcak suda biraz soldurup çıkarıyoruz
Evet iç harcımız ile yaprak ve lahana sarmamız sarmaya başlamadan önce kemik ? evet etli kemik tencere dibine döşeyelim Tenceremiz* dolsun * Ellerinize sağlık şimdiden
Ve tencere dolduktan sonra çok az tuz ve limon tuzu ekleyip, üzerini hafif kapatacak şekilde kaynar su döküp, önce tencereyi kaynayana kadar altını açın, daha sonra en kısık ateşte yavaşça*4550 dk kadar pişirin
Lokum gibi sarmanız hazır afiyet olsun*?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.