Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keledoş

Hoş geldin! miRza tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Keledoş

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
keledos.jpg

Keledoş Tanımı İçin Gereçler

  • Cacık (çökelek) bulamazsanız süzme yoğurt da olabilir
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış buğday
  • 1 kase yeşil mercimek
  • 1 kase ak pencer
  • 1 kase çok iri bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 2 kuru soğan
  • 5 adet kuru sivri biber
  • 5 kesim kuru domates
  • 2 kilo çökelek
  • İsteğe bağlı pöç eti yasa kavurma da konulabilir
  • Ben 4 adet et bulyon koydum
Üstü için;
  • Ezilmiş sarımsak
  • Kızdırılmışlar tereyağ ve toz biber

Keledoş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye soğanları doğrayın ve 1 litre kasar su ekleyin.
  2. Materyalleri kaynayan suya sırayla ekleyin.
  3. Yeşil mercimeği ve ak pencere farklı bir tencerede haşlayıp kirli suyunu süzün ve yıkayın süzüldükten sonra onu da tencereye birleştirin .
  4. Çökelek ve yumurta hariç tüm materyalleri birleştirdikten sonra birkaç taşım kaynatıyoruz.
  5. Gereçlerin birbirine güzelce özleşmesi için kaynatmaya devam edin.
  6. Tuzunu damak zevkinize nazaran ayarlayın.
  7. Materyaller lokum kıvamını alınca derin bir kapta çökeleği ve yumurtayı blendrdan geçirin.
  8. Tencereye ekleyin kaynayana dek karıştırın .
  9. Servis tabağına alıp istediğiniz ölçüde sarımsakla tatlandırın ve üstüne yağ döküp servis edin .
  10. Lavaş ekmekle birde kuru lavaş ile süperdir afiyet olsun.
Keledoş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt