
Kedi Dilli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kedi dili
- Kedi dillerini ıslatmak için süt
- Kedi dillerini çok uzun süt içinde bırakmayalım hemen daldırıp çıkaralım.
- 5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 5 su bardağı süt
- Kaynayıp koyulaştıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- Üzerini streç film ile kapatıyoruz ki kremamız kabuklanmasın.
- Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şanti ekleyip el blenderı ile pürüzsüz bir krema elde ediyoruz.
- Vişneli sos;
- 300 gram vişne (çekirdeği çıkarılmış)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- Çeyrek bardak suyun içinde 2 yemek kaşığı nişastayı çözündürüp öyle ilave ediyoruz. (daha akışkan ve yoğun sos istiyorsanız suyu arttırabilirsiniz.)
Kedi Dilli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kedi dillerimizi kelepçeli kalıpların boyuna göre ayarlayıp keselim.
- Süte bandırıp kalıbın etrafını çevreliyecek şekilde dizelim.
- Ardından alt tabana da kedi dillerinden bütün olanları yerleştirelim.
- Aradaki boşlukları kesilmişlerin parçaları ile kapatabilirsiniz.
- Ardından hazırlamış olduğumuz kremayı dökelim.
- Üzerine tekrardan parça kedi dillerinden ilave edelim. Ve bunların üzerine vişneli sosumuzdan biraz gezdirelim.
- Ardından üzerine tekrardan krema dökelim. Bir kat daha kedi dili döşeyelim.
- Kenardaki kedi dillerinin hizasına gelecek şekilde kremamızın hepsini dökelim ve üzerini de vişneli sos ile süsleyelim.
- 1 gün önceden yapmanızı tavsiye ederim.
- Kelepçeli kalıbı ile beraber 1 gün dinlensin.
- Servis etmeden önce kelepçeli kalıbı çıkarabilirsiniz. Herkese afiyet olsunn
.