iltasyazilim
FD Üye
Kedi Dilli Keşkül Tatlısı
MALZEME LİSTESİ:
1 lt süt
1 su b toz şeker
1 su b toz badem
2 çorba k mısır nişastası
2 çorba k pirinç unu
1 pk kedidili bisküvi
ISLATMAK İÇİN:
1 su b süt
2 çorba k toz şeker
1 pk vanilya
ÜZERİ İÇİN:
toz tarçın
yeşil fıstık
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, pirinç ununu, mısır nişastasını ve toz bademi ilave ediyoruz Çırpma teliyle karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz
Kedidili bisküvileri büyük cam fırın kabına diziyoruz Islatmak için, sütü, toz şekeri ve vanilyayı bir kasede karıştırıyoruz ve kaşıkla bisküvilerin üzerine gezdirerek döküyoruz Pişirdiğimiz muhallebiyi de üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Üzerini, tarçın, fıstık ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis ediyoruz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
MALZEME LİSTESİ:
1 lt süt
1 su b toz şeker
1 su b toz badem
2 çorba k mısır nişastası
2 çorba k pirinç unu
1 pk kedidili bisküvi
ISLATMAK İÇİN:
1 su b süt
2 çorba k toz şeker
1 pk vanilya
ÜZERİ İÇİN:
toz tarçın
yeşil fıstık
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz Toz şekeri, pirinç ununu, mısır nişastasını ve toz bademi ilave ediyoruz Çırpma teliyle karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz
Kedidili bisküvileri büyük cam fırın kabına diziyoruz Islatmak için, sütü, toz şekeri ve vanilyayı bir kasede karıştırıyoruz ve kaşıkla bisküvilerin üzerine gezdirerek döküyoruz Pişirdiğimiz muhallebiyi de üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Üzerini, tarçın, fıstık ve hindistan ceviziyle süsleyerek servis ediyoruz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız