Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaytaz Boreği Tarifi Resimli

Hoş geldin! pasalarinpasasi tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kaytaz Boreği Tarifi Resimli
0
87

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kaytaz Boreği Tarifi Resimli
Resimli Kaytaz Boreği Tarifi
Kaytaz Boreği Tarifi
imageskaytazboregitarifiresimli5ad44de2221ed

Kaytaz Boreği

45 su b un
1 cay b sıvı yağ
1 cay b yoğurt
yarım limon suyu
1 cay kaşığı karbonat
1 tatlı ktuz
alabildiği kadar su
İc harcı icin:
250 gr kıyma
2 soğan
1 corba k domates salcası
1 corba kdolmalık fıstık
nar ekşisi
tuz,karabiber
1 tutam maydanoz

Hazırlanışı :

Karıştırma kabının icine unu alınOrtasını acıp karbonatı ve limon suyunu alın Karbonat kabarınca uzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayınBu arada ic harcı icin tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyinUzerine domates salcasını ve kıymayı ekleyin Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin Altını kapattıktan sonra uzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin Dinlenen hamuru acabildiğiniz kadar ince acınUzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapınDaha sonra iki parmak kalınlığında kesinVe ara katları gozukecek şekilde cevirip elinizle bastırarak acınUzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun Butun hamurlara aynı işlemi uygulayınFırında 180 derecede pişirin Antakyaya ozgu bu borek nar ekşisi sevenler icin guzel bir alternatif
 
858,505Konular
982,831Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt