Kayserin Arabaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü yahut 2 adet kalçalı but
- 5 su bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 şeker kaşığı biber salçası
- 1 şeker kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane (Bu baharatlar isteğe bağlı istediklerinizle değiştirebilirsiniz)
Kayserin Arabaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklara suyu ve tuzu ekleyip haşlamaya bırakalım.
- Haşlanan tavukların etini suyundan çıkarıp ince ince uzunlamasına ditelim.
- Sosu için.Yağları tava koyup unu ekliyelim unu biraz pembeleşince salçasını ekliyelim.
- Haşladığımız tavuk suyundan alıp tavadaki unu karıştırarak güzelce açalım.Un hiç pürüzlü kalmasın.
- Baharatları da tavuk suyuna ekliyelim.
- Didttiğimiz tavuk etini de haşladığımız tavuk suyuna koyalım.
- Tavuk çorbamızı. 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak servis yapalım. Tavuk etimiz yağlıysa tereyağını azaltabilir. Afiyet sıhhat olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.