Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kayseri-yaglamasi.jpg

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 kg un
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
İçi için:
  • 700 gram kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için su, şeker ve mayayı karıştıralım.
  2. Üzerine un ve tuzu ekleyelim orta sertlikte olacak şekilde un ekleyerek yoğuralım.
  3. Toparlanan hamura zeytinyağını ekleyelim ve 1 saat mayalandıralım.
  4. İç harcı için kıyma, soğan, sarımsak ve biberi kavuralım
  5. Üzerine domates püresi, salça ve şekeri ekleyip 10 dakika pişirelim.
  6. Tuzunu, baharatları, yağını ve suyunu ekleyip kovam alıncaya kadar pişirelim.
  7. Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya ayıralım ve çapı 18 cm olacak şekilde açalım.
  8. Yapıştırmaz tavada çevirerek arkalı önlü pişirelim.
  9. Servis kabımızın tabanına bir tane lavaşı koyalım.
  10. Üzerine iç harcı koyup 8-9 kat olacak şekilde üst üste aynı işlemi tekrarlayalım.
  11. Üzerine yoğurt ve maydanoz ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz
Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler Lavaş için;2 su bardağı su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un İç harcı için; 500 gram kıyma2 adet kapya biber3 adet domates1 diş sarımsak3 adet yeşil biber2 adet soğan1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler Hamuru için️ 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)1 paket kuru maya1,5 su bardağı ılık su1 çay bardağı ılık süt1 çay kaşığı tuz İç harcı Yarım kilo kıyma2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 diş sarımsak2 sivri biber2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Gereçler Ekmeği İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yumurta1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı Üzerine Sürmek İçin 1 yumurta sarısı1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Etli Pide Tanımı İçin Materyaller ️1 su bardağı yoğurt️1 su bardağı ılık su️Yarım çay bardağı sıvı yağ️2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz️1 adet yaş maya️6 su bardağı un (unu her zamanki üzere dikkatli ekleyelim bu verdiğim ölçü herkeste farklılık gösterebilir. Ele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı İçin Gereçler Krep için; 2 adet yumurta1,5 su bardağı un1,5 su bardağı sütTuzÇok az sıvı yağ (pişirmek için) Tavuklu harcı için; 1 tavuk göğsü1 adet iri soğan1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağ2-3 diş sarımsakYarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt