teknolojiuzmani
FD Üye

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 kg un
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 700 gram kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için su, şeker ve mayayı karıştıralım.
- Üzerine un ve tuzu ekleyelim orta sertlikte olacak şekilde un ekleyerek yoğuralım.
- Toparlanan hamura zeytinyağını ekleyelim ve 1 saat mayalandıralım.
- İç harcı için kıyma, soğan, sarımsak ve biberi kavuralım
- Üzerine domates püresi, salça ve şekeri ekleyip 10 dakika pişirelim.
- Tuzunu, baharatları, yağını ve suyunu ekleyip kovam alıncaya kadar pişirelim.
- Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya ayıralım ve çapı 18 cm olacak şekilde açalım.
- Yapıştırmaz tavada çevirerek arkalı önlü pişirelim.
- Servis kabımızın tabanına bir tane lavaşı koyalım.
- Üzerine iç harcı koyup 8-9 kat olacak şekilde üst üste aynı işlemi tekrarlayalım.
- Üzerine yoğurt ve maydanoz ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz