Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
0
36

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • Lavaş için;
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Yarım su bardağı su

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına un ve öteki gereçleri ekleyip hamuru yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.
  2. Hamurumuzu 16 eşit bezeye bölüp açalım. Tavada artlı önlü lavaşlarımızı pişirelim.
  3. İç harcı için; kıymayı tencereye alıyoruz sıvı yağ, tereyağı koyup kavuralım. Daha sonra içine ince ince doğranmış soğanı sonrasında zerzevatları tuz ve baharatları ekleyip 10 dakika pişirip salçasını ekleyelim.
  4. Yarım su bardağı suyuda ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Tepsinin üzerine bir tane lavaş koyup üzerine kıymalı harçtan koyup yayalım.
  5. Üzerine tekrar lavaş koyuyoruz bu işlemi 10 kat olana kadar yapalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edelim.
  6. Kalan 6 lavası buzlukta koruma edebilirsiniz çabucak tüketmiyorsanız ben tost yapıyorum genelde ????deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt