Kayseri Yağlaması (Lahmacun) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Aldığı kadar un
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar su
- 1 kilo kıyma
- Sıvı yağ
Kayseri Yağlaması (Lahmacun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kıymaları ocağa koyup kavuruyoruz.
- Sonra soğumaya bırakın. ( dilerseniz soğan dereotu katabilirsiniz. ).
- Hamurumuzu bi kaba alıp yoğuralım.
- Daha sonra kıvamına gelince ele yapışmayacak halde bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırt ediyoruz.
- Sonra bezeleri açıp ocakta pişiriyoruz.
- Pişen humurumuzun üzerine ocakta kavurduğumuz kıymaları koyup üzerine yoğurt sürüp yiyoruz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.