Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması (Lahmacun)

Kayseri Yağlaması (Lahmacun)
0
113

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kayseri Yağlaması (Lahmacun) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • Aldığı kadar un
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar su
İç harcı için;
  • 1 kilo kıyma
  • Sıvı yağ

Kayseri Yağlaması (Lahmacun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel kıymaları ocağa koyup kavuruyoruz.
  2. Sonra soğumaya bırakın. ( dilerseniz soğan dereotu katabilirsiniz. ).
  3. Hamurumuzu bi kaba alıp yoğuralım.
  4. Daha sonra kıvamına gelince ele yapışmayacak halde bir hamur elde ediyoruz.
  5. Daha sonra dinlendiriyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırt ediyoruz.
  7. Sonra bezeleri açıp ocakta pişiriyoruz.
  8. Pişen humurumuzun üzerine ocakta kavurduğumuz kıymaları koyup üzerine yoğurt sürüp yiyoruz afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması (Lahmacun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Resimli Kayseri Yağlaması Tarifi Kayseri Yağlaması Tarifi Kayseri Yağlaması nasıl yapılır Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli imageskayseriyaglamasitarifiresimli5ad44c442ea07 Malzemeler Hamuru: 5 su bardağı un 1 corba kaşığı zeytinyağı 12 paket yaş maya yeterince ılık su 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Materyaller Hamur için 4 su bardağı un (Unu denetimli ekleyiniz)1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı sütYarım paket yaş maya ya da bir paket kuru maya1 su bardağı su1 tepeleme çay kaşığı tuz İçi için gereçler 200 gram kıyma2 adet büyük kuru soğanYarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler Lavaş için;2 su bardağı su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un İç harcı için; 500 gram kıyma2 adet kapya biber3 adet domates1 diş sarımsak3 adet yeşil biber2 adet soğan1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler 2 adet soğanYarım kilo kıyma1 çay bardağı sıvı yağ2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber1 diş sarımsak1 su bardağı domates püresi1 kase maydanoz1 yemek kaşığı salça1 çay bardağı suTuzKarabiberKırmızı toz biberKimyonReyhan Lavaşı İçin 1, 5 su bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı un3 yemek kaşığı zeytinyağıYarım tatlı kaşığı toz maya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker Kıymalı harç için; 250 gram orta yağlı kıyma2 büyük kuru soğan1 bardak domates konserve yahut 3 adet domates rendesi3 diş sarımsak1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt