Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Şöbiyet

Kaymaklı Şöbiyet
0
162

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kaymaklı Şöbiyet Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağından az fazla şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Kaymağı için;
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 tane vanilya
  • 3 çorba kaşığı kadar krema (ben kulandım olmasada olur)
  • 14 tane baklavalık yufka
  • 100 gram tereyağ
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Toz fıstık
  • Fıstık kırığı isteğe nazaran ben kulanmadım

Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti kaynatıyoruz, kaynayınca altını kısalım 5 dk kadar pişirelim.
  2. Limon damlası ek edelim altını kapatalım.
  3. Kreması süt irmik ufak bir kapda pişirelim.
  4. Kıvam alınca vanilya, krema ek edelim karıştıralım, koyu kıvam olacak kenara alalım.
  5. Yufkaları 2 şer ikişer olarak tezgaha alalım.
  6. Yağımızı eritelim ,sıvı yağı ek edelim.
  7. Yufkaların ortasına sürelim.
  8. Sonra karelere bölelim, kaymağı hepsine eşit hisse edelim.
  9. Üzerlerine 1 er çay kaşığı fıstık koyalım .Muska yapalım .
  10. Borcamı yağlayalım, muskaların ucu bir birinin altına gelecek biçimde dizelim.
  11. Üzerlerini yağlayalım, 170 derecede 45 dk kadar pişirelim.
  12. Kızarınca fırından alalım ,10 dk kadar bekleyelim.
  13. Yavaş yavaş soğuk şerbeti dökelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 18 adet baklava yufkasıİri kırılmış, fındık yahut ceviz250 gram eritilmiş tereyağKaymak Şerbeti için; 2 su bardağı su2 su bardağı şekerİnce dilim limon Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklavalık yufka (44 adet vardı içinde benim aldığımın)150 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 paket krema3 yemek kaşığı irmikAntep fıstığı yahut ceviz Şerbeti İçin 4 su bardağı şeker4 su bardağı su3-4 damla limon suyu Şöbiyet Tatlısı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Fıstıklı Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 22 adet baklavalık yufka200 gram tereyağYarım çay bardağı sıvı yağAntep fıstığı yahut ceviz içi Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı suYarım limon İrmikli muhallebisi için; 1,5 su bardağı sütYarım çay bardağı irmik1 yemek kaşığı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklava yufkası (16 adet kullanılacak )200 gram tereyağCeviz İç harcı için; 2 su bardağı sütYarım su bardağı irmik1 paket vanilya Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2 su bardağı suÜzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler 20 adet baklavalık yufka50 gram (1 avuç) antep fıstığı tozu200 gram tereyağı İç Muhallebisi 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı irmik Şurubu İçin 2 su bardağı su2 su bardağı şeker2-3 damla limon Şöbiyet Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt