Kaymaklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Yaklaşık 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt kaymağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 4 su bardağı un ( siz ayarlayabilirsiniz)
Kaymaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaymaklı kurabiye tanımı için; tereyağı, kaymağı, yumurtayı derin bir kabın içine alıp çırpalım.
- Vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini de ekleyip karıştıralım ( isterseniz ek olarak 1 tatlı kaşığı bal da hamurunuza ekleyebilirsiniz)
- Son olarak unumuzu da denetimi bir formda ekleyelim ve yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Daha sonra üzerini kapatıp buz dolabında 20 dk bekletelim.
- Buzluktan çıkardıktan sonra hamurumuza ince olmayacak biçimde form verelim, isterseniz olağan kurabiye formunda şekillendirebilirsiniz.
- Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim ( pişene kadar).
- Daha sonra soğumaya bırakalım ve servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Kaymaklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.