
Kaydet Butonunu Çöktürecek Açma Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- 50 gram kadar margarin yahut tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Dilerseniz içine rastgele bir harç koyabilirsiniz ben sade yaptım
Kaydet Butonunu Çöktürecek Açma Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un maya ve tuzu alıp karıştırın.
- Ortasını havuz yapıp yumurta akı sıvı yağ ve ılık süt karışımını döküp ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
- Mayalanmaya bırakın.
- Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine 1 çay kaşığı yağ koyun.
- Yağla birlikte bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde büyütüp, orta kısımlarına şeritler halinde çizikler atın.
- Daha sonra yuvarlayıp açma formu verin.
- Üzeri için karışımı hazırlayın.
- Yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerine sürün.
- Akabinde üzerine çörekotu ve susam serpin.
- Hamurlar bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayın.
- 20 dakika kadar tepsi mayası yaptırıp 180°c evvelden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.