Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katmer Börek

Katmer Börek
0
93

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
katmer-borek-7.jpg

Katmer Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yufka
Sosu için;
  • 200 ml krema
  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
İç harcı için;
  • 4 adet patates
  • 100 gram kaşar
  • 1 dilim yağlı peynir
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber

Katmer Börek Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak iç harcımızı hazırlıyoruz, patateslerimizi haşlıyoruz ve güzelce eziyoruz içine peynirlerimizi, ince kıydığınız maydanozu ve salçamızı ekleyip uygunca karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Sosumuz için krema, yağ, maden suyu ve tuzumuzu uygun bir kaba alıp çırpıyoruz.
  3. Birinci kat yufkamızı tezgahımıza serip üzerine sosumuzdan sürüyoruz ikinci kat yufkayı serip yeniden sosluyoruz .
  4. 3. Kat yufka mızı serip yeniden sosumuzdan sürüyoruz ve 4 kat yufkamızı seriyoruz fotoğrafta gösterdiğim üzere 24 eşit kesime bölüyoruz. (sosumuz artacak)
  5. İç harcımızı geniş olan tarafa koyuyoruz ve sarıyoruz uygun bir tabağa alıp buzdolabına koyuyoruz .
  6. Bir saat kadar bekletip çıkarıyoruz ve kalan sosumuza güzelce buluyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz çıtır çıtır bir börek oluyor afiyet olsun.
Not: şayet kalan sosumuzun böreklerimizi bulamaya yetmeyeceğini düşünüyorsanız üzerine 1 çay bardağı kadar süt ekleyebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt