
Katmer Börek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yufka
- 200 ml krema
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 4 adet patates
- 100 gram kaşar
- 1 dilim yağlı peynir
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber
Katmer Börek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak iç harcımızı hazırlıyoruz, patateslerimizi haşlıyoruz ve güzelce eziyoruz içine peynirlerimizi, ince kıydığınız maydanozu ve salçamızı ekleyip uygunca karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Sosumuz için krema, yağ, maden suyu ve tuzumuzu uygun bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Birinci kat yufkamızı tezgahımıza serip üzerine sosumuzdan sürüyoruz ikinci kat yufkayı serip yeniden sosluyoruz .
- 3. Kat yufka mızı serip yeniden sosumuzdan sürüyoruz ve 4 kat yufkamızı seriyoruz fotoğrafta gösterdiğim üzere 24 eşit kesime bölüyoruz. (sosumuz artacak)
- İç harcımızı geniş olan tarafa koyuyoruz ve sarıyoruz uygun bir tabağa alıp buzdolabına koyuyoruz .
- Bir saat kadar bekletip çıkarıyoruz ve kalan sosumuza güzelce buluyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz çıtır çıtır bir börek oluyor afiyet olsun.