Karpuz Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 5 tane orta uzunluk karpuz kabuğu
- 1.5 tatlı kaşığı karbonat yahut 2 paket kabartma tozu
- Karpuz kabuklarının yüzünü gececek kadar su (Karbonat yahut kabartma tozu için)
- 4,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 7 tane karanfil
Karpuz Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karpuz kabuğunun içindeki karpuzları temizleyelim. Dışındaki yeşil kabuğu da soyalım. Karpuzun soyup temizlediğimiz beyaz kısmını kuşbaşı halinde doğrayıp derin bir kabın içine koyalım.
- Karbonatı yahut kabartma tozunu bir su bardağı kadar suyla bir kasenin içinde eritelim ve kabın içerisinde bulunan karpuz kabuklarının üzerine dökelim. Suyu üzerine çıkana kadar dolduralım ve karıştıralım.
- Karpuz kabuklarını buzdolabında sonraki güne kadar bekletelim ve buzdolabından çıkınca 3 -4 sefer bol su ile yıkayalım. Karpuz kabuklarını geniş bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su dolduralım.
- Su kaynamaya başlayınca 2 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım. Karpuz kabuklarını bir kevgire alalım ve soğumaya bırakalım. Geniş bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra ocağın altını yakalım, limon kabuğu ve karanfilleri ek edelim. Tekrar karıştırarak şekerin düzgünce erimesini ve suyun kaynamasını bekleyelim.
- Eriyen şekerden sonra suyumuza kabukları ekleyip ocağın ısısını fazlalaştırıp 10 dakika kadar kaynatalım ve sonra orta ateşe alalım. Kabuklarımızın rengi şeffaf olana kadar kaynatalım.
- Rengi şeffaf olunca içerisine limon tuzunu ve limon suyunu ekleyelim. 20 dakika daha kaynayan reçelimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.