Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karpuz-kabugu-receli.jpg

Karpuz Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Gereçler

  • 5 tane orta uzunluk karpuz kabuğu
  • 1.5 tatlı kaşığı karbonat yahut 2 paket kabartma tozu
  • Karpuz kabuklarının yüzünü gececek kadar su (Karbonat yahut kabartma tozu için)
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 7 tane karanfil

Karpuz Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karpuz kabuğunun içindeki karpuzları temizleyelim. Dışındaki yeşil kabuğu da soyalım. Karpuzun soyup temizlediğimiz beyaz kısmını kuşbaşı halinde doğrayıp derin bir kabın içine koyalım.
  2. Karbonatı yahut kabartma tozunu bir su bardağı kadar suyla bir kasenin içinde eritelim ve kabın içerisinde bulunan karpuz kabuklarının üzerine dökelim. Suyu üzerine çıkana kadar dolduralım ve karıştıralım.
  3. Karpuz kabuklarını buzdolabında sonraki güne kadar bekletelim ve buzdolabından çıkınca 3 -4 sefer bol su ile yıkayalım. Karpuz kabuklarını geniş bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su dolduralım.
  4. Su kaynamaya başlayınca 2 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım. Karpuz kabuklarını bir kevgire alalım ve soğumaya bırakalım. Geniş bir tencereye su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım.
  5. Karıştırdıktan sonra ocağın altını yakalım, limon kabuğu ve karanfilleri ek edelim. Tekrar karıştırarak şekerin düzgünce erimesini ve suyun kaynamasını bekleyelim.
  6. Eriyen şekerden sonra suyumuza kabukları ekleyip ocağın ısısını fazlalaştırıp 10 dakika kadar kaynatalım ve sonra orta ateşe alalım. Kabuklarımızın rengi şeffaf olana kadar kaynatalım.
  7. Rengi şeffaf olunca içerisine limon tuzunu ve limon suyunu ekleyelim. 20 dakika daha kaynayan reçelimizin altını kapatıp soğumaya bırakalım.
 

Similar threads

Karpuz Kabuğu Reçeli (Karamelli) Tanımı İçin Materyaller Yarım karpuz kabuğu (beş dilim)1 tatlı kaşığı karbonatGereğince su4 su bardağı şeker5 su bardağı su1 tane kabuk tarçınYarım limon kabuğu rendesiYarım limon suyuYarım çay kaşığı limon tuzu Karpuz Kabuğu Reçeli (Karamelli) Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 5 adet portakal4-5 damla limon suyu1 su bardağı toz şeker1 su bardağı suYarım su bardağı portakal suyu Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Portakalların kabuklarını karpuz dilimler gibi soyalım. İçlerindeki beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Malzemeler Yarım karpuz kabuğu, 5 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı karbonat, 5 adet karanfil, 1 adet limonun kabuğunun rendesi, Yarım limonun suyu, 3 – 4 adet limon tuzu Yapılışı Karpuz kabuklarını soyucu ile veya bıçakla soyalım Sonra küp küp veya ince ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı doğranmış portakal kabuğu4 su bardağı tozşekerYarım limon suyu1 su bardağı portakal suyuYarım su bardağı su Bardak ölçüsü 200ml Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı Birinci evvel kabuğun içindeki beyazları alalım. Daha sonra üç cm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Karpuz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *3 litrelik kavanoz için *1 kilo temizlenmiş ve doğranmış karpuz kabuğu *3 çorba kaşığı soda (karbonat) *1 kilo yarım şeker *10 bardak su *Tarçın çubuğu veya 34 adet karanfil Karpuz Reçeli Tarifi Yapılışı Karpuzun kabuğunun kırmızı ve yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt