
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet orta boy patlıcan
- 500 gram kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük boy soğan
- 6 adet kırmızı-yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- Kızarmış bütün biber
- Domates
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları alaca soyup, içine tuz attığımız suda acı suyu çıkması için bekletelim.
- Geniş bir tavaya kıymayı alıp, karıştırarak suyunu salıp, çekene kadar kavuralım.
- Kıyma kavrulurken soğanı ve biberi ince doğrayalım.
- Kıyma iyice suyunu çekince zeytinyağını ekleyip, 1 tur karıştırdıktan sonra soğan ve biberle 7-8 dakika kavuralım.
- Bir yandan da başka bir tavada patlıcanları kızartmaya başlayalım (Kızgın yağa bırakmadan önce patlıcanların suyunu bir kağıt havluya silip öyle yağa bırakın!!!!yağ patlamasın!!!!)
- Kabuğunu soyup, ince ince doğradığımız domatesleride kavrulmuş soğan ve biberin üzerine ekleyip, karıştıralım.
- Domateste önce suyunu bırakacak suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- En son iyice domateste suyunu çekince tüm baharatlarını ekleyip karıştırıp ocaktan alalım (Baharatlar yanmaması için en son eklenmesi önemli !!!)
- Patlıcanlarda kızarınca uygun bir fırın tepsisine alıp, dikeyine patlıcanları ortasından keselim.
- Tamamen kesmiyoruz iki ucu bütün kalacak sadece ortası açık kalacak.
- Açtığımız kısma hazırladığımız kıymalı harçtan koyup, kızarttığımız küçük biberleri ve domatesi üzerlerine yerleştirip, salçalı sosunu yapalım.
- Bir kasede suyla açtığımız salçayı patlıcanların kenarlarına dökelim (Ben üzerlerine dökmüyorum tercihe bağlı)
- 170 derece fırında sosu ve üzerine koyduğumuz domates pişene kadar tutalım. Lezzetli harcıyla sofraların bir numarası olacak Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun