Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık

Karnıyarık
0
59

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
karniyarik.jpg

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet orta boy patlıcan
Kıymalı harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 6 adet kırmızı-yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için;
  • Kızarmış bütün biber
  • Domates

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanları alaca soyup, içine tuz attığımız suda acı suyu çıkması için bekletelim.
  2. Geniş bir tavaya kıymayı alıp, karıştırarak suyunu salıp, çekene kadar kavuralım.
  3. Kıyma kavrulurken soğanı ve biberi ince doğrayalım.
  4. Kıyma iyice suyunu çekince zeytinyağını ekleyip, 1 tur karıştırdıktan sonra soğan ve biberle 7-8 dakika kavuralım.
  5. Bir yandan da başka bir tavada patlıcanları kızartmaya başlayalım (Kızgın yağa bırakmadan önce patlıcanların suyunu bir kağıt havluya silip öyle yağa bırakın!!!!yağ patlamasın!!!!)
  6. Kabuğunu soyup, ince ince doğradığımız domatesleride kavrulmuş soğan ve biberin üzerine ekleyip, karıştıralım.
  7. Domateste önce suyunu bırakacak suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
  8. En son iyice domateste suyunu çekince tüm baharatlarını ekleyip karıştırıp ocaktan alalım (Baharatlar yanmaması için en son eklenmesi önemli !!!)
  9. Patlıcanlarda kızarınca uygun bir fırın tepsisine alıp, dikeyine patlıcanları ortasından keselim.
  10. Tamamen kesmiyoruz iki ucu bütün kalacak sadece ortası açık kalacak.
  11. Açtığımız kısma hazırladığımız kıymalı harçtan koyup, kızarttığımız küçük biberleri ve domatesi üzerlerine yerleştirip, salçalı sosunu yapalım.
  12. Bir kasede suyla açtığımız salçayı patlıcanların kenarlarına dökelim (Ben üzerlerine dökmüyorum tercihe bağlı)
  13. 170 derece fırında sosu ve üzerine koyduğumuz domates pişene kadar tutalım. Lezzetli harcıyla sofraların bir numarası olacak Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️♥️
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kemer patlıcan1 kg kıyma2 tane orta boy soğan2 diş sarımsak2 orta boy domates1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağÇay kaşığı ucu karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuz Patlıcanları kızartmak için 2 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 6-7 adet patlıcan700 gram kıyma3-4 adet soğan4-5 adet yeşil biber1 yemek kaşığı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 fincan zeytinyağıTuz, karabiber, pulbiber1 çay bardağı suPatlıcanların üzerine sürmek için yarım fincan zeytinyağı Üzeri için sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Az Malzemeli Nefis Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patlıcan250 gram kıyma1 adet soğan1 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiberKimyonYenibaharMaydanoz1 adet domates Üzeri için 1 yemek kaşığı salça4 yemek kaşığı yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiber1 çay kaşığı şeker Süslemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 5 adet patlıcan2 tane köy biberi1 tane kapya biber4 tane kıl biber4 adet domates1 yemek kaşığı domates salçasıBir avuç maydanoz1 baş kuru soğan1 diş sarımsak300 gram yağsız dana kıyma1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kuşbaşılı Karnıyarık (Kebap Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 2 tane orta boy patlıcanKızartmak için; sıvı yağ İç harcı için; 200 gram dana kuşbaşı1 tane soğan2 tane sivri biber1 tane domates2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı domates salçasıKarabiberPulbiberTuz Sosu için; 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt