Karnıyarık Tarifi İcin Malzemeler
*2,5 kilo kucuk boy patlıcan
*350 gram kıyma
*1 adet buyuk boy kuru soğan
*4 adet sivri biber (isteğe gore iki tanesi acı olabilir)
*2 adet domates
*Bir tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım tatlı kaşığı pul biber ve karabiber
*1,5 yemek kaşığı domates salcası
Kızartmak icin:
*Sıvı yağ
Uzeri icin:
*Domates ve sivri biber
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
1
*Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur Tuzlu suda yarım saat bekletilir Sıvı yağ Tencereye alınır Suyu suzulmuş ve temiz bir bezle nemi alınmış
*Patlıcanlar kızgın yağa bırakılır Arkalı Onlu guzel bir şekilde kızarttıktan sonra Kağıt havlu serili bir kaba alınır
*Bir catal yardımı ile patlıcanların karnı yarılır ve icine bir miktar tuz serpilir bir kenarda bekletilir Fazla tuzlu olmamasına dikkat edilir(Kıymaya da tuz eklendiği icin)
*İc harcı hazırlamak icin kucuk doğranmış soğanlar tavaya alınır Cok fazla yakmadan hafif kızartılır kup kup doğranmış sivri biberleri de eklenir onlara da aynı şekilde işlem yapılır
*Doğranmış domateslerde eklendikten sonra domates suyunu salana kadar pişirilir Ardından kıyma ilave edilir ve hic durmadan karıştırılarak pişirilir
*Salca ilave edilir, guzelce karıştırılır Suyunu cekmeye yakın maydanozlar da ilave edilip altı kapatılır Bir kaşık yardımı ile karnıyarıkların icine doldurulur
*Uzeri doğranmış domates ve biber ile suslenir Ayrı bir kapta iki tatlı kaşı salca sıcak su ile ezilir Tepsiye dizilmiş karnıyarıkların uzerine dokulur 200 derecelik fırında 25 dakika pişirilir
*2,5 kilo kucuk boy patlıcan
*350 gram kıyma
*1 adet buyuk boy kuru soğan
*4 adet sivri biber (isteğe gore iki tanesi acı olabilir)
*2 adet domates
*Bir tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım tatlı kaşığı pul biber ve karabiber
*1,5 yemek kaşığı domates salcası
Kızartmak icin:
*Sıvı yağ
Uzeri icin:
*Domates ve sivri biber
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
1
*Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur Tuzlu suda yarım saat bekletilir Sıvı yağ Tencereye alınır Suyu suzulmuş ve temiz bir bezle nemi alınmış
*Patlıcanlar kızgın yağa bırakılır Arkalı Onlu guzel bir şekilde kızarttıktan sonra Kağıt havlu serili bir kaba alınır
*Bir catal yardımı ile patlıcanların karnı yarılır ve icine bir miktar tuz serpilir bir kenarda bekletilir Fazla tuzlu olmamasına dikkat edilir(Kıymaya da tuz eklendiği icin)
*İc harcı hazırlamak icin kucuk doğranmış soğanlar tavaya alınır Cok fazla yakmadan hafif kızartılır kup kup doğranmış sivri biberleri de eklenir onlara da aynı şekilde işlem yapılır
*Doğranmış domateslerde eklendikten sonra domates suyunu salana kadar pişirilir Ardından kıyma ilave edilir ve hic durmadan karıştırılarak pişirilir
*Salca ilave edilir, guzelce karıştırılır Suyunu cekmeye yakın maydanozlar da ilave edilip altı kapatılır Bir kaşık yardımı ile karnıyarıkların icine doldurulur
*Uzeri doğranmış domates ve biber ile suslenir Ayrı bir kapta iki tatlı kaşı salca sıcak su ile ezilir Tepsiye dizilmiş karnıyarıkların uzerine dokulur 200 derecelik fırında 25 dakika pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.