Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabaharın faydaları nelerdir? Karnabaharı yaprakları ile kaynatıp suyunu içerseniz ne olur?

Karnabaharın faydaları nelerdir? Karnabaharı yaprakları ile kaynatıp suyunu içerseniz ne olur?
0
90

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karnabaharin_faydalari_nelerdir_karnabahari_yapraklari_ile_kaynatip_suyunu_icerseniz_ne_olur_1635421712_0061.jpg

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karnabaharın insan sıhhatine inanılamaz yararları var. Kendine has kokusu olan karnabahardan birçok yemek yapılır. Ekim ayından itibaren pazarlardaki yerini alan karnabahar, lif bakımından güçlü bir sebzedir. Pekala Karnabaharın yararları nelerdir? Karnabaharı yaprakları ile kaynatıp içerseniz ne olur?



Turp ailesine ilişkin olan karnabahar, çiçeklerinde etli bir yapısı vardır. Bir bütünü tüketilebilen az sebzelerdendir. Doğu Akdeniz bölgesinde daha rahat yetişen karnabahar, otsu bir bitkidir. En alt katmanındaki yaprakları koyu yeşil renklidir. İçindeki kısım ise beyazdır. Kış zerzevatı olan karnabahar yaprakları açılmayana kadar yeşil lahanaya emsal. Son yıllarda içeriğinde renk enjekte ederek farklı renklerde de yetiştirildi. Uzmanlar karnabaharı haşlarken bilhassa göbek kısmında bulunan yapraklarının konulması gerektiğini vurguluyor. Bunun nedeni de yararının iki kat artmasını sağladığı araştırmalar sonucunda elde edilmiştir. Kansere karşı bedeni bir zırh haline getiren karnabaharın ayrıyeten başka hastalıklara karşıda bedeni koruduğu bilinir. Amerika'da yapılan bir araştırmada kalın bağırsak ve mesane kanseriyle gayrette son derece tesirli olduğu ortaya çıkarılmış. Lakin karnabaharın tesirli olması için yeşil yaprakları ile bir arada kaynatıldığında bedenin gereksinimi olan E vitamini, caffeic asit, kaempfreol, phytic asit ve rutin isimli unsurlarının tesirinin artığı vurgulanmıştır. İçeriğinde alfa profiterole, caffeine, physic, ve vitaminler barındıran karnabahar; ana yemek, salata ve turşu olarak tüketilir. 


karnabahar sindirimi düzenleyen güçlü bir besindir


KARNABAHARIN YARARLARI NELERDİR?
  • Bir ay boyunca nizamlı tüketildiğinde sindirimi düzenleyerek bedende ziyanlı bakterilerin birikmesini önler. Metabolizmayı düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur. Lakin çok tüketilmesi önerilmez. Aksi halde çok gaz sıkışmasına neden olur.
     
  • Hudut sistemindeki deforme olmuş hücreleri yenileyerek gerilim ve depresyon riskini azaltır. Kronik uykusuzluk için karnabahar suyu tavsiye edilir. Uyku hormonunun da dengeleyerek kişinin rahat bir uyku çekmesini sağlar. 
     
  • Yüksek ölçüde içerdiği A vitamini sayesinde katarak hastalığını önler. Bilhassa bu besinin suyu ergenlik ve hamilelik devirlerinde içilmesi uzmanlar tarafından önerilir.
     
  • Karnabahar suyunun içerisinde yapraklarından da dolayı thaiamin hususu epey yüksektir. Bu unsur alzheimer hastalığına karşı beyin sıhhatini korur. İleri yaş hastalıklarından biri olan unutkanlığa yer hazırlayan durumların şiddetini neredeyse yok eder. 
     
  • K vitamini bakımından güçlü olan karnabahar, kemik ve kas yapısını da güçlendirir. 
     
  • İdrar yolu enfeksiyonları ve regl devrindeki sancılara karışı bu suyun tertipli tüketilmesi gerekir. Ayrıyeten mesane torbasında taş ve kum oluşumunun önüne geçer. 
     
  • Ayrıyeten pürüzsüz ve sivilcesiz bir cilde sahip olmak için karnabahar suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Karnabaharın hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt yüzeyindeki meyyit hücreleri tekrar canlandırarak yaşlanmayı ve kırışmayı önler.
KARNABAHAR SUYU NASIL HAZIRLANIR?

400 gram karnabaharı yaprakları ile bir arada kaynatınız. Sabah - akşam birer bardak olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz bardağın içerisine 3-4 damla limon sıkabilirsiniz. Bu durum daha rahat içmenizi sağlar.


karnabahar besin kıymeti


KARNABAHARIN ZİYANI VAR MIDIR?

Çok fazla tüketildiğinde bağırsaklarda gaz sıkışmasına neden olur. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemi zayıf olan şahıslarda alerjik tepki yaşanır. Bilhassa bağırsak ya da sindirim sisteminde akut hastalığı olanların tüketmesi önerilmez. İçeriğinde ürik asit olduğundan böbreklerin fonkisyonlarını olumsuz tesirler. 


 

Similar threads

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karnabaharın insan sağlığına inanılamaz faydaları var. Kendine has kokusu olan karnabahardan birçok yemek yapılır. Ekim ayından itibaren pazarlardaki yerini alan karnabahar, lif bakımından zengin bir sebzedir. Peki Karnabaharın faydaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kış ayları denilince akla birinci gelen sebzeler arasında bölge alan karnabaharın insan sıhhatine inanılmaz yararları olduğunu biliyor musunuz? Kaynatıldığında bed koku yaymasından ötürü birden fazla kişi tüketmez fakat karnabahar yüzyıllardır şifa gayeli mahsusen sindirim marazları için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Kış ayları denilince akla ilk gelen sebzeler arasında yer alan karnabaharın insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğunu biliyor musunuz? Kaynatıldığında kötü koku yaymasından dolayı çoğu kişi tüketmez ancak karnabahar yüzyıllardır şifa amaçlı özellikle sindirim hastalıkları için tüketildi. Peki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Sağlık yararları söz konusu olduğunda karnabahar güçlü bir yumruk atıyor Karnabahar fitokimyasallar, yüksek düzeyde antienflamatuar bileşikleri ile dünyanın en sağlıklı besinlerinden biridir Karnabahar kanser, kalp ve beyin bozuklukları riskini azaltmaya yardımcı olur Gözlerinizi sağlıklı tutar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Karnıbaharın (Karnabaharın) Sağlığa Faydaları Besin Değeri Karnabahar sayısız miktarda sahip olduğu sağlığa yararlarıyla dünyanın birçok bölgesinde üretilen harika sebzelerden birisidir. Karnabaharın bilimsel ismi Brassica Oleracea Botrytistir. Brassicaceae ailesinden Brassica türüne aittir. Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt