Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabaharın faydaları nelerdir? Karnabaharı yaprakları ile kaynatıp içerseniz ne olur?

Hoş geldin! malayani tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Karnabaharın faydaları nelerdir? Karnabaharı yaprakları ile kaynatıp içerseniz ne olur?
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
karnabaharin_faydalari_nelerdir_karnabahari_yapraklari_ile_kaynatip_icerseniz_ne_olur_1574597476_7901.jpg

Kış ayları denilince akla ilk gelen sebzeler arasında yer alan karnabaharın insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğunu biliyor musunuz? Kaynatıldığında kötü koku yaymasından dolayı çoğu kişi tüketmez ancak karnabahar yüzyıllardır şifa amaçlı özellikle sindirim hastalıkları için tüketildi. Peki karnabaharın faydaları nelerdir? Karnabahar hangi hastalıklara iyi gelir? Karnabaharı yaprakları ile kaynatıp içerseniz ne olur? Tüm soruların yanıtı haberin detayında...

Turp ailesine ait olan karnabahar, çiçeklerinde etli bir yapısı vardır. Bir bütünü tüketilebilen nadir sebzelerdendir. Doğu Akdeniz bölgesinde daha rahat yetişen karnabahar, otsu bir bitkidir. En alt katmanındaki yaprakları koyu yeşil renklidir. İçindeki kısım ise beyazdır. Kış sebzesi olan karnabahar yaprakları açılmayana kadar yeşil lahanaya benzer. Son yıllarda içeriğinde renk enjekte ederek farklı renklerde de yetiştirildi. İçeriğinde alfa profiterole, caffeine, physic, ve vitaminler barındıran karnabahar; ana yemek, salata ve turşu olarak tüketilir. Uzmanlar karnabaharı haşlarken özellikle göbek kısmında bulunan yapraklarının konulması gerektiğini vurguluyor. Bunun nedeni de faydasının iki kat artmasını sağladığı araştırmalar sonucunda elde edilmiştir. Kansere karşı vücudu bir zırh haline getiren karnabaharın ayrıca diğer hastalıklara karşıda vücudu koruduğu bilinir. Amerika'da yapılan bir araştırmada kalın bağırsak ve mesane kanseriyle mücadelede son derece etkili olduğu ortaya çıkarılmış. Ancak karnabaharın etkili olması için yeşil yaprakları ile beraber kaynatıldığında vücudun ihtiyacı olan E vitamini, caffeic asit, kaempfreol, phytic asit ve rutin adlı maddelerinin etkisinin artığı vurgulanmıştır. 

lm4LB_1574597443_871.jpg

KARNABAHARIN FAYDALARI NELERDİR?

- Bir ay boyunca düzenli tüketildiğinde sindirimi düzenleyerek vücutta zararlı bakterilerin birikmesini önler. Metabolizmayı düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur. Ancak aşırı tüketilmesi önerilmez. Aksi halde aşırı gaz sıkışmasına neden olur.

- Sinir sistemindeki deforme olmuş hücreleri yenileyerek stres ve depresyon riskini azaltır. Kronik uykusuzluk için karnabahar suyu tavsiye edilir. Uyku hormonunun da dengeleyerek kişinin rahat bir uyku çekmesini sağlar. 

jLBwg_1546597051_2241.png

- Yüksek miktarda içerdiği A vitamini sayesinde katarak hastalığını önler. Özellikle bu besinin suyu ergenlik ve hamilelik dönemlerinde içilmesi uzmanlar tarafından önerilir.

- Karnabahar suyunun içerisinde yapraklarından da ötürü thaiamin maddesi oldukça yüksektir. Bu madde alzheimer hastalığına karşı beyin sağlığını korur. İleri yaş hastalıklarından biri olan unutkanlığa zemin hazırlayan durumların şiddetini neredeyse yok eder. 

qC1yV_1574597395_0506.jpg

- K vitamini bakımından zengin olan karnabahar, kemik ve kas yapısını da güçlendirir. 

- İdrar yolu enfeksiyonları ve regl dönemindeki sancılara karışı bu suyun düzenli tüketilmesi gerekir. Ayrıca mesane torbasında taş ve kum oluşumunun önüne geçer. 

- Ayrıca pürüzsüz ve sivilcesiz bir cilde sahip olmak için karnabahar suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Karnabaharın hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt yüzeyindeki ölü hücreleri yeniden canlandırarak yaşlanmayı ve kırışmayı önler.

2g7To_1574597412_9552.jpg

KARNABAHAR SUYU NASIL HAZIRLANIR?

400 gram karnabaharı yaprakları ile beraber kaynatınız. Sabah - akşam birer bardak olarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz bardağın içerisine 3-4 damla limon sıkabilirsiniz. Bu durum daha rahat içmenizi sağlar.

pVXqy_1574597769_0741.png
 

Similar threads

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karnabaharın insan sağlığına inanılamaz faydaları var. Kendine has kokusu olan karnabahardan birçok yemek yapılır. Ekim ayından itibaren pazarlardaki yerini alan karnabahar, lif bakımından zengin bir sebzedir. Peki Karnabaharın faydaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karnabaharın insan sıhhatine inanılamaz yararları var. Kendine has kokusu olan karnabahardan birçok yemek yapılır. Ekim ayından itibaren pazarlardaki yerini alan karnabahar, lif bakımından güçlü bir sebzedir. Pekala Karnabaharın yararları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Kış ayları denilince akla birinci gelen sebzeler arasında bölge alan karnabaharın insan sıhhatine inanılmaz yararları olduğunu biliyor musunuz? Kaynatıldığında bed koku yaymasından ötürü birden fazla kişi tüketmez fakat karnabahar yüzyıllardır şifa gayeli mahsusen sindirim marazları için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey, karnabaharın 10 faydasını PembeNar okurları için anlattıkarnabaharin10faydasi5c43cd9e8f4cejpegalt Karnabaharın 10 faydası·         Diyabete karşı etkiliGünümüzde şeker hastalığı hastalarının sayısı çabuk artıyor Diyabet hastalığına karşısında etkin olduğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Karnabaharın özellikleri Karnabaharın yararları nelerdir Karnabahar besin değeri GIDA DEĞERLERİ 100 gr karnabaharın içerdiği beslenme değerleri şöyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr protein; 5,2 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif: 56 mgr fosfor; 21 mgr kalsiyum; 07 mgr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt