Karnabahar Ve Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 2 adet kırmızı pancar
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı kaynatılmış pancar suyu
- 10 diş sarımsak
- 1 avuç nohut
- 2 yemek kaşığı iri tuz
Karnabahar Ve Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak pancarlarımızı soyup küp küp doğrayıp 2 su bardağı su ekleyip 10 dkk kaynatalım.
- Pancarımız kaynarken karnabaharımızı ayıklayıp dilimleyip yıkayalım.
- pancarımızı kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım küçük bir bidona pancar karnabahar tekrar pancar tekrar karnabahar olacak halde dizelim.
- Sirkemizi ve pancar suyumuzu da ek edelim tuzumuzu ve sarımsaklarımızı da ekleyelim ve geri kalanıyla da ya kaynatıp soğuttuğunuz suyla ya da artıma suyuyla dolduralım.
- Ağzını birinci olarak asma yaprağıyla kapatın ki hepsi eşit biçimde suyun içinde kalsın ve sıkıca ağzını kapatalım 1 ay sonra tüketmeye hazırdır. Şimdiden yapacaklara.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.