Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı un
- Bayat ekmek içi yada galeta unu(4-5 yemek kaşığı)
Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı ezilecek kadar uygunca haşlayalım, bir süzgece boşaltalım suyunu düzgünce süzdürelim.
- Daha sonra bir peçete altına açıp peçete yardımıyla kalan suyu çektirelim, ılıyan karnabaharın suyu varsa elimizle sıkarak yoğurma kabımıza alalım.
- İyice ezilmiş olcak zati yinede bir çatal yardımıyla düzgünce ezelim, içine soğanı rendeleyelim (küçük küçük doğraya da bilirsiniz)
- Daha sonra bütün baharatları ekleyip karıştıralım. Sonra bayat ekmek içini rondadan çekip ekleyelim yoksa galeta unu ek edebiliriz. Ben galeta unu kullandım.
- Kıvam alan güzelce harmanladığımız köfte harcını dolapta 1-2 saat dinlendirelim.
- Daha sonra köfte halini verip kızgın yağda güzelce kızartalım. Afiyetler olsunn????????.