Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- Tuz
- Su
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharın sert olan kısımlarını keselim ve bir tencerenin içine koyalım.
- Üzerini geçecek biçimde su ekleyelim tuzunu ekleyelim haşlayalım, dikkat edelim dağılmaması için fazla haşlamayalım.
- Haşlanan karnabaharları süzdürelim.
- Diğer bir kapta sosunu hazırlayalım gereçlerini ekleyerek çırpalım.
- Haşlanmış karnabaharları hazırladığımız sosa tek tek batıralım ve kızgın yağda hertarafını çevirerek kızartalım.
- Yoğurdu için; mayonez ve rendelenmiş sarımsağı yoğurda ekleyerek karıştıralım, ister üzerine dökün ister kızarmış karnabaharın yanında kasede servis edin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.