Karamelli Patlamış Mısır Tanımı İçin Gereçler
- 1 avuç mısır
- Sıvı yağ
- Tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker silme
- 1.5 çay kaşığı tereyağ
Karamelli Patlamış Mısır Tanımı Yapılışı
- Mısırı sıvı yağ ve tuz ile patlatıyoruz.
- Başka bir küçük tencereye şekeri koyup altın sarısı olana kadar karıştırarak eritiyoruz.
- Bu süreci yaparken dikkatli olalım yanmasın.
- Sarı rengi alınca çabucak ocaktan alalım ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Patlamış mısırları tencerenin içine atıp uygunca karıştıralım ve bir tabağa alalım. Çıtır çıtır bir tat şahane oluyor. İsteğe nazaran ölçüsü arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.