Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya (21 gr)
- 4-4,5 su bardağı un (Unu denetimli ekleyiniz yumuşak bir hamur elde edelim)
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, ılık süt, ılık su, tozşeker, maya bir kapta karıştıralım.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ekleyip, yoğuralım.
- En son unu ve tuzu ekleyelim tekrar yoğuralım.
- Unu azar azar ek edelim, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Mayalanması için 45 dk üstü örtülü halde sıcak bir ortamda dinlendirelim.
- Mayalanan hamurun havasını alalım.
- 16 eşit modüle bölelim, bezeler yapalım.
- İçine lor peyniri ekleyip, elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tüm bezelere yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağlı karışımı sürelim çatalla çizikler atalım.
- Son olarak tekrar 20-30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
- Tepsi mayası kıymetli kesinlikle hamuru dinlendirelim.
- Dev üzere kabarıp, yumuşacık poğaçalar olacak????.
- 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirelim.
- Yaklaşık olarak 30-35 dk içinde benim fırınımda pişti????.
- Pişen tepsiyi fırından alalım üzerine bez örtülü biçimde 15 dk dinlendirdikten sonra servis yapalım deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.