elektronikci
FD Üye
Kara Şimşek Çorbası (Tadıyla Lezzetiyle Eksiksiz Bir Çorba) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Yeterince sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates rendesi
- Tuz
- Kuru nane
- Pulbiber
- Karabiber
Kara Şimşek Çorbası (Tadıyla Lezzetiyle Eksiksiz Bir Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yıkadığımız mercimeği tencereye koyup üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup az kaynatıyoruz
- Mercimekler pişmeden çıkan kararmış suyu süzüp üzerine sıcak su koyup bu sefer mercimekleri pişene kadar ocakta kaynatıyoruz.
- Ve diğer bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları kavurup üzerine domates rendesini katıp kavuruyoruz
- Üzerine ununu katıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra salçasını da iki karıştırıp baharatlarını da ekleyip mercimeği suyuyla birlikte salçalı karışıma döküyoruz.
- Ardından tavuk suyunu ek edip son olarak pirincini de yıkayıp çorbaya ekleyip kaynatıyoruz çorbamız hazır efendim.
Kara Şimşek Çorbası (Tadıyla Lezzetiyle Harika Bir Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı