nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Tüketilen besinler siz haberdar olmadan kanserin dostu olan çoğu maddeyi içerebilirken, bu maddeler karsinojen yani kanser yapıcı maddeler oluştura bilmektedir Bilhassa patates, zehirli mantar, kereviz, pancar, turp, kahve, yüksek ısıya
Tüketilen besinler siz farkında olmadan kanserin dostu olan çoğu maddeyi içerebilirken, bu maddeler karsinojen yani kanser yapıcı maddeler oluştura bilmektedir Bilhassa patates, zehirli mantar, kereviz, pancar, turp, kahve, yüksek ısıya maruz kalmış etler, hayvansal yağlar ve küflenmiş besinlerde karsinojen oluşumuna imkan karşılayan birçok madde bulunabilirken, patates eğer yoğun güneş ışığına maruz kalmışsa ve çillenmişse bununla birlikte kereviz zedelenmiş veya çürümüş etkilerde karsinojen maddeyi arttırmaktadır
Günümüzde çoğu birey paketlenmiş mahsul kullanırken, bu ürünler içerisinde nitrit, nitrat ve nitrozamin bulunmaktadır Bu maddeler birer kanserojen madde kaynaklı olurken, bu oluşumları etkilemek için C vitamini bulunan varlıklı yiyecekler, domates ve biber tüketimi oldukça önemlidir Bol kalorili yiyecekler; kızarmış patates, cips, yağda kızarmış hamurişleri, yağda kızarmış etler kansere neden olan bazı maddeler içermektedir Özellikle patates kızartıldığında oluşan akrilamid en etkin kanserojen maddedir
Korunmak için neler yapmalıyız?
• Hayvansal kaynaklı yağ miktarını azaltıp, daha çok mısırözü, ayçiçek, zeytinyağı, fındık yağı tüketmeye çalışın,
• Jurnal lif tüketiminizi artırın, günde 5 porsiyon sebze ve 3 porsiyon meyve tüketin,
• Sebzelerden soğan, sarımsak, lahana, brokoli, karnabahar, nane, pırasa meyvelerden ise özellikle turunçgilleri seçim edin,
• Sebze ve meyveleri taze tüketin, asla çürümüş, küflü yada çillenmiş olanları seçim etmeyin,
• Yiyecekleri kızartmayın, yakmayın, kömür ya da odun ateşinde pişirmeyin,
• Küflenmiş yiyecekleri katiyen tüketmeyin,
• Şarküteri, salamura ve tütsülenmiş ürünleri daha eksik yiyin,
• Bütün tahıllı ürünler yiyin,
• Tüketiyorsanız içki miktarını azaltın
h 3Kanseri önlemek için bu yiyeceklerden kaçının!
Tüketilen besinler siz farkında olmadan kanserin dostu olan çoğu maddeyi içerebilirken, bu maddeler karsinojen yani kanser yapıcı maddeler oluştura bilmektedir Bilhassa patates, zehirli mantar, kereviz, pancar, turp, kahve, yüksek ısıya maruz kalmış etler, hayvansal yağlar ve küflenmiş besinlerde karsinojen oluşumuna imkan karşılayan birçok madde bulunabilirken, patates eğer yoğun güneş ışığına maruz kalmışsa ve çillenmişse bununla birlikte kereviz zedelenmiş veya çürümüş etkilerde karsinojen maddeyi arttırmaktadır
Günümüzde çoğu birey paketlenmiş mahsul kullanırken, bu ürünler içerisinde nitrit, nitrat ve nitrozamin bulunmaktadır Bu maddeler birer kanserojen madde kaynaklı olurken, bu oluşumları etkilemek için C vitamini bulunan varlıklı yiyecekler, domates ve biber tüketimi oldukça önemlidir Bol kalorili yiyecekler; kızarmış patates, cips, yağda kızarmış hamurişleri, yağda kızarmış etler kansere neden olan bazı maddeler içermektedir Özellikle patates kızartıldığında oluşan akrilamid en etkin kanserojen maddedir
Korunmak için neler yapmalıyız?
• Hayvansal kaynaklı yağ miktarını azaltıp, daha çok mısırözü, ayçiçek, zeytinyağı, fındık yağı tüketmeye çalışın,
• Jurnal lif tüketiminizi artırın, günde 5 porsiyon sebze ve 3 porsiyon meyve tüketin,
• Sebzelerden soğan, sarımsak, lahana, brokoli, karnabahar, nane, pırasa meyvelerden ise özellikle turunçgilleri seçim edin,
• Sebze ve meyveleri taze tüketin, asla çürümüş, küflü yada çillenmiş olanları seçim etmeyin,
• Yiyecekleri kızartmayın, yakmayın, kömür ya da odun ateşinde pişirmeyin,
• Küflenmiş yiyecekleri katiyen tüketmeyin,
• Şarküteri, salamura ve tütsülenmiş ürünleri daha eksik yiyin,
• Bütün tahıllı ürünler yiyin,
• Tüketiyorsanız içki miktarını azaltın
h 3Kanseri önlemek için bu yiyeceklerden kaçının!