Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta (su ile çırpılacak)
- Susam
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Miraç kandilimiz mübarek olsun ❤Bu kandil oruçluyken kandil simidi yapalım dedim şahane oldular hazırlardan farksız çok hoş oldu geçelim tarife;
- İlk evvel oda ısısında yumuşayan tereyağın içine un hariç öbür materyalleri de ekleyin, yoğurun.
- Yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan hamur yapın.
- Tek tek uzunlamasına açın uçlarına birleştirin.
- Susamlı yahut çörek otlu yapmak isteyenler yaptığınız hamurları bulayın tepsiye dizin.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun.