Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
26

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
  • 3,5 su bardağı un dan biraz eksik
Üzeri için
  • 3 yemek kaşığı susam (isterseniz susamları biraz tavada kavurup biraz esmer simitler yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı çöreotu(ben meskende biraz da ay çekirdeği içi vardı kimilerini da ay çekirdeğine buladım)

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta sarısı, tuz, şeker,sirke, teremyağ, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabında biraz karıştırıyoruz.
  2. Kabartma tozunu ve 3 bardak unu ek ediyoruz.
  3. Diğer yarım bardak kadar unu azar azar hamurun kıvamına nazaran ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin.
  4. Hamurdan ceviz kadar bezeler yapın( benim tam 21 tane çıktı) avucunuzun ayası ile uzatıp simit formu verin.
  5. Önce yumurta beyazına sonrada susama bulayıp tepsiye alın. Ben bir kısmını susamlı, bir kısmını çörek otlu bir kısmını da ay çekirdekli yaptım.
  6. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.Afiyetler olsun.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,714Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt