elektronikci
FD Üye

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, çok sert olamayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Sonra istediğiniz şekli verip, üzerine susam çörek otu vs serpin.
- 180 derecede pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun ????