Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simidi

Kandil Simidi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kandil-simidi.jpg

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta (Beyazı üstüne)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Ardından tereyağımızı sıvı yağımızı, şekerimizi, sirkemizi, yumurtamızı ve tuzumuzu bir karıştırma kabında güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra, unu kabartma tozunu ve mahlebi de ilave edip güzelce yoğuralım.
  3. Ardından, eğer evde tartınız varsa hepsini 20 gram şeklinde ayıralım yoksa da ceviz büyüklüğü yeterli olacak.
  4. Ayırdığımız yuvarlak hamurlardan uzun ince şeritler yapalım ve simit şeklini verelim.
  5. Simit şeklini verdikten sonra, önce yumurta akına, daha sonra kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.
  6. Önceden ısıttığımız fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun ????????????.
Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda ısısında)2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep3 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Un ölçüsü artıp azalabilir)1 adet yumurta (Beyazı üstüne)1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta sarısı içine(akı dışına)1 tatlı kaşığı tuz-mahlep (isteğe bağlı)2 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1çay bardağı sıvı yağ̆1 çay kaşığı kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 125 gr tereyağı (yarım paket oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep (seviyorsanız)1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tozşeker1 pkt. kabartma tozu3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Kandil Simidi Lezzet Garantili Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1.5 2 bardak kadar unYarım çay bardağı pekmez1 çay bardağı su1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kandil Simidi (Böylesini Hiç Yemediniz Pastanedekilerden Hiç Bir Farkı Yok) Tanımı İçin Gereçler 150 gram margarin(oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ̆1 yumurta2 yemek kaşığı üzüm sirkesi5 yemek kaşığı su2 yemek kaşığı toz şeker tepeleme1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt