
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı içine(akı dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz-mahlep (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Susam
- Çörekotu
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün gereçleri karıştıralım.
- Unu azar azar ek edelim ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamuru ikiye bölelim .
- Küçük bezeler hazırlayıp elimizle yuvarlayarak şerit yapalım, simit şeklini verelim.
- Yarısının üstüne yumurta sarısı çörekotu ,yarısını önce yumurta akına batırıp susama batıralım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirelim.