Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi)

Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi)
0
72

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (yarım paket)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu(üzerine bir kaç damla limon suyu)
  • Yarım su bardağından biraz fazla kavrulmuş susam

Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta sarısı, bir kaba alınarak karıştırılır.
  2. Diğer kuru materyaller de eklenir.
  3. Kabartma tozu üzerine bir kaç damla limon suyu damlatılır. Bu hem daha kıyır kıyır hem de daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  4. Homojen bir kıvam alana denk karışım yoğurulur.
  5. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit formunu verelim.
  6. Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım. Ben susamlarımı önden tavada yavaşça kavurdum kavurmadan da yapılabilir.
  7. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Altlı üstlü 180 derecede pişirelim.Afiyet olsun ????.
Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt