Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (yarım paket)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı ( beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu(üzerine bir kaç damla limon suyu)
- Yarım su bardağından biraz fazla kavrulmuş susam
Kandil Simidi (Tıpkı Pastanelerdeki Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta sarısı, bir kaba alınarak karıştırılır.
- Diğer kuru materyaller de eklenir.
- Kabartma tozu üzerine bir kaç damla limon suyu damlatılır. Bu hem daha kıyır kıyır hem de daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Homojen bir kıvam alana denk karışım yoğurulur.
- Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit formunu verelim.
- Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım. Ben susamlarımı önden tavada yavaşça kavurdum kavurmadan da yapılabilir.
- Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Altlı üstlü 180 derecede pişirelim.Afiyet olsun ????.