Kandil Simidi (Tam Tanım,Kıyır Kıyır Nefis) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarısı içine,beyazı dışına)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta beyazı ve kavrulmuş susam
Kandil Simidi (Tam Tanım,Kıyır Kıyır Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri karıştırıp,unu yarım yarım olacak halde iki kademede karışıma ekleyerek harmanlayım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Küçük simit halleri vererek evvel yumurta beyazına ve daha sonra kavrulmuş susama bulayarak tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirelim.
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
     
									
								