Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram tereyağ yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta (Sarısı içine beyazı dışına)
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç öbür gereçleri karıştır.
- Sonra unu ve kabartma tozunu ekle simit formunu verip evvel yumurta beyazına sonra susama batırıp 200 derecede 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.