
Kahvaltıya Ekmek Üretimi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un yaklaşık 6 su bardağı
Kahvaltıya Ekmek Üretimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel maya su şeker 5dakika bekleyin.
- Yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur yapın çok katı yapmayın sert ekmekleriniz olmasın.
- Sonra hepsine hal verin ben kimi hamurların içine susam çekirdek koydum tekrar yoğurup form verdim öylede hoş oluyor.
- Üzerilerine bıçakla kesikler atın un serpin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra üzerleri sert olacaktır ekmeklerin.
- Üstüne elinizle hafif su serpin bez örtün.
- 10 dakika bekleyin yumuşacık ekmekler hazır afiyet olsun ????????????.