Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahvaltılık Kavurma

Kahvaltılık Kavurma
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kahvaltilik-kavurma.jpg

Kahvaltılık Kavurma Tanımı İçin Gereçler

  • 10 kg kırmızı dana et
  • 1.5 kg iç yağ
  • 1 çay bardağı iri tuz

Kahvaltılık Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etleri minik kuşbaşı doğrayıp genişçe bir tencereye alın su ek etmiyoruz.
  2. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  3. Et kendi suyunu salıp çekecektir daima denetim edin çok fala pişirmiyoruz.
  4. Bir tık canlı kalacak.
  5. Yağ ile de kavurma hissesini hesap edin.
  6. Suyu fazla kalır da çekmezse suyunu süzüp alın .
  7. Ben kalan suyu genişçe bir saklamaya alıp dondurucuda dondurduktan sonra dilim kesip kaldırıyorum çoçuklara çorbalık olarak.
  8. En son tuzunu ekleyip karıştırın.
  9. Tuzun erimesi için tuzu başta koymuyoruz ki eti sertleştirip pişme müddetini uzatmasın tencereyi boşaltıp içini kurulayın ve iç yağı kızan tencereye alıp kapağı kapayın.
  10. Eriyen kadar etleri yağa ek edip kavurun .
  11. Et rengi hafif yoğunlaşınca altını kapatıp büyük bir tepsiye yayın.
  12. Uygunca soğuyunca buz dolabına koyup bir kaç saat dinlendirin.
  13. Büyük dilimler halinde kare kesin.
  14. Buzluk poşetlerine koyup dondurcuya kaldırın .
  15. Kullanma evresinde direk tavaya alıp eritmeniz kâfi .
  16. Bir biber, bir domates, 2 yumurta, harika olur kahvaltılara afiyet olsun.
 

Similar threads

Lokum Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kuşbaşı et250 gram kuyruk yağı1 büyük soğan3 tane çarliston biberYarım yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı yedibahar1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ Lokum Kavurma Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Sebzeli Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller 500 gram dana kuşbaşı1 çay bardağı su2 yemek kaşığı tereyağı1 adet domates2-3 adet yeşil köy biberi1 adet orta uzunluk kırmızı biber1 orta uzunluk kuru soğanYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biberDamak zevkine nazaran tuz Sebzeli Et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Lezzeti, kendine has kokusu ve kahvaltılara verdiği enfes tat ile herkesin severek yediği donmuş kavurmayı kurban bayramındaki etlerle yapabilirsiniz. Tadı ve kıvamı tam yerinde olacak kahvaltılık kavurmanın tarifine bugünkü yazımızdan kolayca ulaşabilirsiniz. Kahvaltılık kavurma, günün her...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Lezzeti, kendine has kokusu ve kahvaltılara verdiği enfes tat ile herkesin severek yediği donmuş kavurmayı kurban bayramındaki etlerle yapabilirsiniz. Tadı ve kıvamı tam yerinde olacak kahvaltılık kavurmanın tarifine bugünkü yazımızdan kolayca ulaşabilirsiniz. Kahvaltılık kavurma, günün her...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Lezzeti, kendine has kokusu ve kahvaltılara verdiği enfes tat ile herkesin severek yediği donmuş kavurmayı kurban bayramındaki etlerle yapabilirsiniz. Tadı ve kıvamı tam mekanında olacak kahvaltılık kavurmanın tanımına bugünkü metnimizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kahvaltılık kavurma, günün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt