fırında balık yapılışı
barbunya balığı nasıl pişirilir
fırında barbunya balığı
Kağıtta Barbunya Balığı nasıl yapılır
KAĞITTA BARBUNYA BALIĞI
Kullanılacak malzeme:
1 kg barbunya balığı
4 corba kaşığı tereyağı
2 parca yağlı kağıt
1 limon
yarım demet maydanoz
yeteri kadar tuz
2 corba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pulları kazınmış, ici ve solungacları cıkarılmış 1 kg barbunya balığı yıkandıktan sonra geniş delikli bir suzgece konarak iyice suzulur Sonra bir beze yayarak iyice kurulanır, tuzlayıp bir kenara bırakılır iki yağlı kağıt ust uste yerleştirildikten sonra kağıdın tam ortasına tereyağının yarısı sıvanır Bu yağ sıvanmış yere balıklar duzenli bir bicimde sıralanır Kalan yağ balıkların ustune sıvandıktan sonra paket yapar gibi yağlı kağıtlar ortulur Arzuya gore kağıtların uclarını birbirlerine gecirerek pekiştirilir ya da bu paket bir sicimle bağlanır Kağıdın ustu ıslatıldıktan sonra kızgın fırına surulur Fırında 3540 dakika kadar pişirildikten sonra cıkarılır, paketin ust kısmındaki kağıtlar kesilip olduğu gibi servis tabağına yerleştirilir Daha onceden hazırlanmış bir limon salcasıyla birlikte servis yapılır
Not: Arzu edenler balıklan bir paket yerine 4 ayn pakette pişirebilirler Bu durumda paketler fırından cıkarılınca yalnız sicimleri cıkarılır ve olduğu gibi tabaklara konur Herkes kendi tabağındaki paketin ustunu catal ve bıcağıyla hafifce araladıktan sonra balıkların ustune limon salcasından doker
barbunya balığı nasıl pişirilir
fırında barbunya balığı
Kağıtta Barbunya Balığı nasıl yapılır
KAĞITTA BARBUNYA BALIĞI
Kullanılacak malzeme:
1 kg barbunya balığı
4 corba kaşığı tereyağı
2 parca yağlı kağıt
1 limon
yarım demet maydanoz
yeteri kadar tuz
2 corba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Pulları kazınmış, ici ve solungacları cıkarılmış 1 kg barbunya balığı yıkandıktan sonra geniş delikli bir suzgece konarak iyice suzulur Sonra bir beze yayarak iyice kurulanır, tuzlayıp bir kenara bırakılır iki yağlı kağıt ust uste yerleştirildikten sonra kağıdın tam ortasına tereyağının yarısı sıvanır Bu yağ sıvanmış yere balıklar duzenli bir bicimde sıralanır Kalan yağ balıkların ustune sıvandıktan sonra paket yapar gibi yağlı kağıtlar ortulur Arzuya gore kağıtların uclarını birbirlerine gecirerek pekiştirilir ya da bu paket bir sicimle bağlanır Kağıdın ustu ıslatıldıktan sonra kızgın fırına surulur Fırında 3540 dakika kadar pişirildikten sonra cıkarılır, paketin ust kısmındaki kağıtlar kesilip olduğu gibi servis tabağına yerleştirilir Daha onceden hazırlanmış bir limon salcasıyla birlikte servis yapılır
Not: Arzu edenler balıklan bir paket yerine 4 ayn pakette pişirebilirler Bu durumda paketler fırından cıkarılınca yalnız sicimleri cıkarılır ve olduğu gibi tabaklara konur Herkes kendi tabağındaki paketin ustunu catal ve bıcağıyla hafifce araladıktan sonra balıkların ustune limon salcasından doker