Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kağıt Kebabı Tarifi: Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Nefis Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?

Kağıt Kebabı Tarifi: Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Nefis Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
0
181

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
s-528179878591d5affdc021ab9e889e49a042f5f5.jpg


Türk mutfağının klasik lezzetlerinden kağıt kebabı lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor! İşte leziz mi leziz kağıt kebabı tanımı...


Kağıt Kebabı Tanımı



s-b89d8232134b56f11c500d8f96404135ef5e4751.jpg
Gereçler;

  • Yarım kg kuşbaşı dana eti

  • 2 adet patates

  • 3 adet havuç

  • 1 su bardağı bezelye

  • 10-15 adet arpacık soğan

  • 2 adet domates

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 su bardağı su

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kekik

  • Maydanoz
Kağıt Kebabının Hazırlanıışı


s-66241fa4bd1e3b0f2fd958db4f3e37af40d6374c.jpg
Bir tencereye yağı ekleyin. Akabinde ısınan yağa soğanı ve etleri ek ederek soteleyin. Üzerine salçayı ve suyu ek ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, patates ve domatesi küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Yağlı kağıdı 4 modüle bölün. Ortasına yemekten ekleyin ve yanlarını katlayın ve tepsiye yerleştirin. 180 noktada yaklaşık 30 dakika pişirin. Maydanoz ile süsleyin.
 

Similar threads

Kağıt kebabı sebzelerle bütünleşen kuşbaşı etin evvel ocakta sonra fırında pişirilmesi ile yapılır. Fırına konduğunda yağlı kağıda sarılır. Kağıt kebabı isminin hakkını veren bir lezzettir. Kağıt kebabı yaparken porsiyonları evvelden ayarlayabilir ve rahatlıkla kişi sayısına nazaran yemeğinizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 300 gr kadar kuşbaşı et 1 adet büyük soğan 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 1 adet domates 1 çay bardağı bezelye (konserve kullandım) Yarım yemek kaşığı salça Pul biber Karabiber Tuz Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı Kuşbaşı etlerimizi tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Kağıt kebabı sebzelerle bütünleşen kuşbaşı etin önce ocakta sonra fırında pişirilmesi ile yapılır. Fırına konduğunda yağlı kağıda sarılır. Kağıt kebabı adının hakkını veren bir lezzettir. Kağıt kebabı yaparken porsiyonları önceden ayarlayabilir ve rahatlıkla kişi sayısına göre yemeğinizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en kusursuz tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Üretimi çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının konutta yapabileceğiniz tanımı yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta metodu tas kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Tas kebabı konutunuzda rahatlıkla pişirebileceğiniz pratik ve lezzetli kebaplardan biridir. Tas kebabı, Osmanlı mutfağından günümüze çok sevilen sulu et yemekleri ortasında yerini almaktadır. Her lokmada kendine hayran bırakan bu lezzetin yanında tane tane pirinç pilavına kimse hayır diyemez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt