
Tas kebabı konutunuzda rahatlıkla pişirebileceğiniz pratik ve lezzetli kebaplardan biridir. Tas kebabı, Osmanlı mutfağından günümüze çok sevilen sulu et yemekleri ortasında yerini almaktadır. Her lokmada kendine hayran bırakan bu lezzetin yanında tane tane pirinç pilavına kimse hayır diyemez. Yumuşacık kuşbaşı etlerle sebzelerin buluşmasının en uygun örneği olan tas kebabı nasıl yapılır? İşte meskende tas kebabı tarifi…
Tas kebabı pek çok konutta pişirilen et yemeklerindendir. Kısa müddette hazırlanması ve hafif sulu kıvamı ile tercih sebebidir. Güveçte, düdüklüde ya da çelik tencerede pişirilebilen tas kebabı, mevsim zerzevatları eği ile de zenginleştirilebilir. Akşam menüsü için etli yemek tanımı arayanlar meskende tas kebabı tanımı ile en gerçek seçimi yapacaklar. Pekala, tas kebabı nasıl yapılır? İşte adım adım konutta tas kebabı tarifi…
Tas Kebabı İçin Gereken Gereçler
• 750 gram kuşbaşı dana eti
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı un
• 2 adet patates
• 1 adet havuç
• 3 su bardağı sıcak su
• Bir ölçü karabiber, kimyon
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Kekik (arzuya göre)
Tas Kebabı Üretimi
• Tas kebabı için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı tencere ısıtın. Akabinde 750 gram kuşbaşı etleri tencere ek ederek sulunu salıp çekmesini sağlayın.
• 1 adet soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayarak hazır edin. Suyunu çeken etlerin üzerine ek ederek kavurun.
• Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sırasıyla salça tuz, küp küp doğranan patatesleri, havucu ve karabiberi ekleyin. Tencereye son olarak suyunu ekledikten sonra ağzı kapalı olacak halde 30 dakika kısık ateşte yemeğinizi pişirin.
• Et ve sebzeler yumuşadığında suyu da kıvam alacaktır. Yumuşacık mis üzere tas kebabını 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabaklarına alabilirsiniz. Afiyet olsun.