Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kafirun Suresi Anlamı Türkçe ve Arapça Okunuşu

Kafirun Suresi Anlamı Türkçe ve Arapça Okunuşu
0
136

Stillwater

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
82
Sure adını ilk ayeti kerimede yer alan ve “İnkarcılar” anlamına gelen “kafirun” kelimesinden almıştır. Kafirun suresi her ne kadar bu sure bil hassa Kafirlere hitap ediyor olsa da Müslümanlara da büyük mesajlar içermektedir.

Bu sure “Kul yâ eyyühe’l-kâfirûn, Mukaşkışe, İhlas, İbadet, Din” isimler ilede anılmaktadır. Kuranda yer alan ile birlikte Kafirun suresine “İhlâsayn” isminde verilmiştir ki bu isim iki İhlas manasına gelmektedir.

Kafirun Suresi Arapça Okunuşu​

Kafirun suresi Mekke’de inmiştir ve Mushaftaki sıralamada 109., nüzul sırasına göre ise 18. suredir.

Kafirun suresi

Kafirun Suresinin Türkçe Anlamı

(Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Similar threads

Kafirun Suresi Okunuşu ve Anlamı Nedir Kafirun süresi Farz namazların birincil rekatında okunur Kafırun Okunuşu Kul yâ eyyühel kâfirûn Lâ a'büdü mâ ta'büdûn Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd Leküm dînüküm veliye dîn Kafırun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
212
Kafirun Suresi Okunuşu ve Anlamı Nedir Kafirun suresi Farz namazların ilk rekatında okunur imageskafirunsuresiokunusuveanlami5adbd949838a0 Kafırun Okunuşu Kul ya eyyuhel kafirUn La a'budu ma ta'budUn Ve la entum abidUne ma a'bud Ve la ene abidun ma abedtum Ve la entum abidUne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
KAFİRUN Suresi hakkında Bilgi ve Türkçe Meali kafirun duası kafirun duasi suresi hakkında data duası türkçe KAFİRUN Kafirlerden bahseder Mekke devrinde nazil olmuştur 6 ayettir Verdana, Arial, Helvetica, sansserifRahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla Verdana, Arial, Helvetica...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Kafirun Suresi Kuran-ı Kerim'de 109. sırada olan Kafirun Suresi hakkındaki tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Kafirun Suresinin türkçe okunuşu, meali ve sesli olarak okunuşu ile sureyi ezberleyebilir, konusunu ve faziletlerini öğrenebilirsiniz. Kafirun Suresi Okunuşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
251
İhlas suresi 20 kadar ismi olduğu kaynaklarımızda yer almaktadır. Yaygın olarak kullanılan ismi İhlas suresidir. Kul hüvellahü ehad isminin yanı sıra Samed, Tevhid, Esas, Tecrid, Necat, Velayet, Mukaşkışe, Muavvize isimleride anılmaktadır. 4 ayeti kerimeden oluşan sure, Mekke’de inmiştir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt