bilgisayarci
FD Üye
Kafes kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 800 ml süt
- 2 paket vanilyalı puding
- 1 paket mascarpone yada labne peyniri
- Pudra şekeri
Kafes kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak pudingimizi hazırlıyoruz süt ve pudingi uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan ocaktan alıp mascarponeyi ekleyip, tekrar karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
- Keki için; yumurta şeker vanilyayı 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz. Tereyağ, süt ekleyip, tekrar çırpıyoruz. Un, kabartma tozunu eleyerek kek harcımıza ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz kek harcımızı tepsimize döküp, güzelce yayıyoruz.
- Üzerine pudingimizi krema torbasına alıp kare şeklinde sıkıyoruz .
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 55 dk üzeri kızara kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Fırından çıkartıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun ????.