Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68

Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gr dana kıyma
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Manto için;
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 3 yemek kaşığı pirinci iki bardak su ile haşladım süzüp soğuk sudan geçirip bir kenarda beklettim.
  2. Kıymanın yarısını bir adet rendelenmiş soğan ile suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurdum. Bir kenarda soğuttum.
  3. Derince bir kapta kıymanın çiğ kalan yarısı, soğan ile kavrulan başka yarısı, 1 yumurta, haşlanan pirinç, 1 tutam kıyılmış maydanoz, gereğince tuz ve karabiber ekleyip güzelce yoğurdum.
  4. Harçtan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarladım yatsı formu verip tepsiye dizdim buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdim.
  5. 2 yumurtayı bir tabakta çırptım.
  6. 1/2 su bardağı galeta ununu farklı bir tabağa aldım.
  7. Köfteleri sırasıyla evvel galeta ununa sonra yumurtaya bulayarak, gerili önlü ayçiçek yağında kızarttım. Nefis bayan budu köftelerim hazır.
????????????

Afiyet olsun ????️????

Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler 300-400 gram kıyma1 adet kuru soğan1 diş sarımsak1 çay bardağı haşlanmış pirinç1 adet yumurta1-2 yemek kaşığı galeta unuBir tutam maydanoz1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş1 çay kaşığı karabiberTuzYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Gereçler 400 gram kıyma1 çay bardağı pirinç1 adet soğan1 adet yumurtaTuzPulbiberKimyon Kızartmak için; Sıvı yağGaleta unuYumurta Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçler haşlanır ve suyu süzülür. Soğanlar minicik doğranır ve az sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Gereçler Köfte harcı için: 500 gram kıyma1 çay bardağı pirinç1 adet yumurta1 adet soğanTuzKarabiberKimyon Kızartmak için; Galeta unuYumurtaSıvı yağ Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinç haşlanır ve süzülür. Soğan doğranır ve tavaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller Köfte harcı için; 250 gram kıyma1 küçük uzunluk soğan1,5 yemek kaşığı haşlanmış pirinç1 adet yumurta5 kısım maydanozTuzKarabiberPul biberKimyon Kızartmak için; Galeta unuYumurtaSıvı yağ Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler 300 gram dana kıyma (150 gram çiğ, 150 gram kavrulmuş)1 adet yumurta1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı pirinçTuz, karabiber, kimyon, k. toz biber, pul biber Bulamak için; 1 adet yumurtaGaleta unu Kadınbudu Köfte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt