bilgisayarci
FD Üye
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 1 büyük baş kuru soğan
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yemek kaşığı pirinci iki bardak su ile haşladım süzüp soğuk sudan geçirip bir kenarda beklettim.
- Kıymanın yarısını bir adet rendelenmiş soğan ile suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurdum. Bir kenarda soğuttum.
- Derince bir kapta kıymanın çiğ kalan yarısı, soğan ile kavrulan başka yarısı, 1 yumurta, haşlanan pirinç, 1 tutam kıyılmış maydanoz, gereğince tuz ve karabiber ekleyip güzelce yoğurdum.
- Harçtan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarladım yatsı formu verip tepsiye dizdim buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdim.
- 2 yumurtayı bir tabakta çırptım.
- 1/2 su bardağı galeta ununu farklı bir tabağa aldım.
- Köfteleri sırasıyla evvel galeta ununa sonra yumurtaya bulayarak, gerili önlü ayçiçek yağında kızarttım. Nefis bayan budu köftelerim hazır.
Afiyet olsun ????️????
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı