Kaburga Dolması Tarifi İcin Malzemeler
*2 5 kg kuzu kaburgası
*2 su bardağı pirinc
*300 gram kuzu kuşbaşı
*150 gram ciğ badem
*1 Demet maydanoz
*Karabiber
*Yenibahar
*Tuz
*1 tatlı kaşığı Biber salcası
*Yoğurt
Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikler kuzu kaburgayı İcini dolduracak şekilde kesip etrafını dikelim Daha sonra bir tavada kuşbaşı etlerimizi az yağda hafif haşlayıp kızartalım
*Başka bir başka bir tencerede pilav “hafifi ciğ kalacak şekilde pişirelim Bademlerimizi once haşlayıp daha sonrada pembeleşinceye kadar kızartalım
*Maydanozları kıyıp kenara alın her şeyi tamamladıktan sonra pilavı ve pişirdiğimiz eti karıştırıp karabiber yenibahar tuzumuzu ekleyelim ve karıştıralım
*Kaburganın icini once hafif karabiberle harmanlayıp yaptığımız pilav harcını icine dolduralım İsteye bağlı bademi maydanozu da ekleyebilirsiniz Ama benim kendi tarifim de ben sonradan eklemeyi tercih ediyorum
*En sonunda kaburgayı doldurup dikelim daha sonra ustune hafif bir tatlı kaşığı biber salcası surup
*Derin bir tencerede kaburgayı cevirip cevirip kızartalım Kaburganın ortasına kadar sıcak su ekleyip ateşe verelim 2 5 Saat boyunca kısık ateşte yavaş yavaş piştikten sonra Tencereden alıp fırın tepsisi ne koyalım tekrar bir cay kaşığı salca 1 yemek kaşığı yoğur karabiber harcı yapıp surelim fırına verelim 10 dk kızardıktan sonra fırından alıp parcalayalım maydanozu bademimizi ekledikten sonra kaburgamız servise hazır (isteğe bağlı isteyen fırına atar isteyen pişirdikten sonra parcalar ☺AFİYET OLSUN❤
*2 5 kg kuzu kaburgası
*2 su bardağı pirinc
*300 gram kuzu kuşbaşı
*150 gram ciğ badem
*1 Demet maydanoz
*Karabiber
*Yenibahar
*Tuz
*1 tatlı kaşığı Biber salcası
*Yoğurt
Kaburga Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikler kuzu kaburgayı İcini dolduracak şekilde kesip etrafını dikelim Daha sonra bir tavada kuşbaşı etlerimizi az yağda hafif haşlayıp kızartalım
*Başka bir başka bir tencerede pilav “hafifi ciğ kalacak şekilde pişirelim Bademlerimizi once haşlayıp daha sonrada pembeleşinceye kadar kızartalım
*Maydanozları kıyıp kenara alın her şeyi tamamladıktan sonra pilavı ve pişirdiğimiz eti karıştırıp karabiber yenibahar tuzumuzu ekleyelim ve karıştıralım
*Kaburganın icini once hafif karabiberle harmanlayıp yaptığımız pilav harcını icine dolduralım İsteye bağlı bademi maydanozu da ekleyebilirsiniz Ama benim kendi tarifim de ben sonradan eklemeyi tercih ediyorum
*En sonunda kaburgayı doldurup dikelim daha sonra ustune hafif bir tatlı kaşığı biber salcası surup
*Derin bir tencerede kaburgayı cevirip cevirip kızartalım Kaburganın ortasına kadar sıcak su ekleyip ateşe verelim 2 5 Saat boyunca kısık ateşte yavaş yavaş piştikten sonra Tencereden alıp fırın tepsisi ne koyalım tekrar bir cay kaşığı salca 1 yemek kaşığı yoğur karabiber harcı yapıp surelim fırına verelim 10 dk kızardıktan sonra fırından alıp parcalayalım maydanozu bademimizi ekledikten sonra kaburgamız servise hazır (isteğe bağlı isteyen fırına atar isteyen pişirdikten sonra parcalar ☺AFİYET OLSUN❤