
Kabartma Tozlu Kolay Pişi Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı yoğurt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 8-10 kısım maydanoz
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Sıvı yağ
Kabartma Tozlu Kolay Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve ince doğranmış maydanoz derin bir kaba alınır ve karıştırılır.
- 1 paket kabartma tozu eklenip, yavaş yavaş denetimli halde un ek edilir. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Merdane yardımı ile hamur yuvarlak biçimde açılır.
- Avuç içi büyüklüğünde kesimler olacak halde kesilip kızgın yağda her iki tarafıda kızartılır. Afiyet olsun ????