Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabaklı Gül Böreği

Kabaklı Gül Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kabakli-gul-boregi.jpg

Kabaklı Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet hazır yufka
  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 200 gram beyaz peynir (Yada lor peyniri)
  • 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için ;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı (akını içine kullandığımız)
  • Susam,çörekotu

Kabaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabaklar yıkanıp rendelenir suyu sıkılır derince bir kaba alınır.
  2. Yeşillikler ince ince doğranır.
  3. Peynir,tuz,(peynirinde tuzlu olabileceği düşünülüp tuz ölçüsü ona nazaran ayarlanmalıdır. )karabiber ,yumurtanın akı çok az sıvı yağ eklenerek güzelce tüm gereçler harmanlanır.
  4. Yufkalar evvel dikey sonra yatay olarak ortadan ikiye bölünür.
  5. Klasik gül böreği üretimi halinde siz dilediğiniz gibide biçim verebilirsiniz.
  6. Yufkaların içerisine fırça yardımıyla yağ sürülür ve iç harcımızdan göz kararı koyulur.
  7. Gül böreği formunda sarılır.
  8. Tüm yufkalar bitene kadar tıpkı süreç devam edilir.
  9. Fırın tepsisine alınır.
  10. Yoğurt ve yumurtanın sarısı ve kalan yağda eklenerek çırpılır.
  11. Üzerine sürülür.
  12. Susam ve çörekotuda eklenir.
  13. 180 c fırında alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun????anneanne babaanne tanımıdır denemeniz tavsiye edilir????????.
Kabaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt