iltasyazilim
FD Üye
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo kabak
*2,5 su bardağı şeker (kabağın cinsine göre biraz daha az veya fazla koyulabilir )
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabaklar akşamdan fırın tepsisine dizilir Üzeri şekerle örtülür Üzeri bir tepsiyle kapatılarak sabaha kadar bekletilir Sabah şeker erimiş ve kabaklar suyunu salmış olacak O haliyle ocağa alınır ve önce kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte üzeri kapalı şekilde pişirilir Daha sonra önceden 250 derecede ısıtılmış fanlı ayarda üzeri kızarana dek pişirilir piştikten 23 saat sonra yemeye hazır Üzerine dilediğiniz gibi tahin, ceviz, dondurma veya kaymak koyup yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*3 kilo kabak
*2,5 su bardağı şeker (kabağın cinsine göre biraz daha az veya fazla koyulabilir )
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabaklar akşamdan fırın tepsisine dizilir Üzeri şekerle örtülür Üzeri bir tepsiyle kapatılarak sabaha kadar bekletilir Sabah şeker erimiş ve kabaklar suyunu salmış olacak O haliyle ocağa alınır ve önce kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte üzeri kapalı şekilde pişirilir Daha sonra önceden 250 derecede ısıtılmış fanlı ayarda üzeri kızarana dek pişirilir piştikten 23 saat sonra yemeye hazır Üzerine dilediğiniz gibi tahin, ceviz, dondurma veya kaymak koyup yiyebilirsiniz Afiyet olsun