
İzmir Bomba Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı un
- Sürülebilir çikolata
İzmir Bomba Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel çikolataları bir tepsiye koyup buzlukta hamuru yapana kadar bekletelim.
- Hamuru yapmak için su sıvı yağ vanilya şekeri kaba koyup karıştıralım.
- Sonra unu ekleyelim ve hamur elde edelim. Tahminen biraz daha un gerekebilir. Hamuru 10 dk falan dinlendirelim.
- Sonra küçük bezeler yapalım.
- Bezeleri açalım ve buzlukta ki çikolatalarımızı çıkaralım içlerine koyalım. Kapatalım.
- Fırında 220 derecede 10 dk denetimli pişirelim. ????afiyet olsun????.