Izgara Tavuk Sosu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk (İstediğiniz yerinden)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş dövülmüş/rendelenmiş sarımsak (küçükse 2 diş)
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- damak tadınıza nazaran pul biber ve karabiber
Izgara Tavuk Sosu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar yıkanır ve suyu süzdürülür (tavukları yıkamanın hakikat olmadığı söyleniyor ancak ben yıkıyorum, başka türlü içim rahat etmiyor. Hatta derisinde kalan tüğ köklerini de temizliyorum).
- Tüm sos materyalleri derin bir kapta karıştırılır.
- Yıkanıp suyu süzülmüş olan tavukların üzerine hazırladığımız sosu ekliyoruz ve tavukların her yerine gelecek formda harmanlıyoruz.
- Tavukların üzerini streç sinema ile kapatıp 4-5 saat buzdolabında marine ediyoruz.
- Sonrasında ister ızgarada ister 200 derecede yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişiriyoruz. Afiyet olsun!????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.