
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı püre haline getirilmiş ıspanak
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket krem şanti
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremamızı hazırlayalım krem şanti krema soğuduktan sonra ilave edilip tekrar çırpılacak.
- Pandispanya için yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı ayrı çırpılır.
- Beyazı köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
- Yumurta sarısının içerisine ıspanak püresini ilave edip tekrar çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin en son yumurta beyazını yavaş yavaş ilave edin.
- Pandispanya harcımızı kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Pandispanya piştikten ve kalıptan çıkardıktan sonra üst kısmını düzelterek keselim ve robottan geçirelim.
- Kalan pandispanyayı ortadan 3 eşit parçaya bölelim.
- Aralarına krema sürelim bütün katları yerleştirince kalan kremayla pastamızın üzerini kaplayıp robottan geçirdiğimiz ıspanaklı pandispanyamızı da üzerine serpiştirelim.
- Buzdolabında 1 gece bekletip servis edebilirsiniz.